Coronavirus

Beste wandelaars,

Vanaf 15 december 2020 worden de maatregelen rondom het coronavirus weer verzwaard, maar we kunnen nog wel samen op pad. Er zijn wel een aantal regels waar we ons met z’n allen aan moeten houden:

  • Natuurlijk kom je niet als je niet helemaal gezond bent, dus bij verkoudheid, niezen, keelpijn, lichte hoest of koorts (meer dan 38℃) blijf je thuis. Of als je kortgeleden in contact bent geweest met een coronapatiënt. Tenslotte blijf je ook thuis als je iemand in je huishouden hebt met koorts.
  • Was voordat je naar het wandelen komt, goed je handen.
  • Reis bij voorkeur alleen met auto of fiets.
  • En er geldt vanaf nu een aanmeldplicht zodat ik de groepsgrootte kan controleren, en een indeling in groepjes van maximaal 2 personen kan maken1. Het aanmelden kan gewoon in de groepsapp of via sms.
  • Tijdens het wandelen nemen we een minimale afstand van 1,5 meter in acht.
  • Alle horeca en buurthuizen is weer dicht dus na afloop geen gezellig koffiedrinken, dus neem zelf een flesje water mee en een stuks fruit.
  • Iedereen neemt zelf een pen mee waarmee je zelf een kruisje kunt zetten op de knipkaart. Als je een nieuwe strippenkaart nodig hebt, betaal deze dan via de bank (NL48 KNAB 0259 4906 28).

Ik hoop iedereen weer snel te zien, maar mocht je besluiten dat je nog even niet wilt komen, dan snap ik dat heel goed. Het is aan een ieder zelf om een afweging te maken of hij/zij het voor zichzelf verantwoord vindt om te gaan lopen.

Sportieve groet, Bart.

Voetnoot 1: Op de site van de Rijksoverheid staat het volgende:
“Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
-de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
-er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
-zij niet mengen.”